Chat with us, powered by LiveChat

Shipping & Returns

1. Verzending/ Shipment

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

 • De verzendkosten binnen Nederland zijn GRATIS.
 • De verzendtijd binnen Nederland is 1 dag. Hierbij wordt de zending dezelfde dag nog verzonden, wanneer er voor 15:00 wordt besteld. Dit zorgt ervoor dat het de volgende dag in huis is.
 • Voor de andere landen binnen de EU en buiten de EU worden er wel verzendkosten gerekend en zijn de prijzen op de webshop exclusief verzendkosten.

SHIPPING TO EUROPEAN COUNTRIES:

 • Shipments to Belgium or Germany cost €9,00. Shipment time is 1-2 days
 • Shipments to France cost €15,00. Shipment time is 1-2 days
 • Shipments to Italy cost €18,00. Shipment time is 1-2 days.

(Shipment time might vary during the corona crisis. You can track your shipment with the track and trace that we will mail to you after the order is leaving our office)

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorgen van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. Dit komt doordat het pakket uit onze macht is, wanneer het bij PostNL aankomt en wij hier geen invloed meer op hebben. Wij zorgen er echter wel voor dat de bestelling bij ons zo snel mogelijk verstuurd wordt, zodat dit er al voor zorgt dat u het pakketje zo snel mogelijk binnen heeft.

Vragen/ questions?

Je mag ons altijd mailen indien je vragen hebt. We’re here for you! We zijn bereikbaar op [email protected]

2. Retourneren/ Returning

At the bottom of this page, you can find the return form for sending your items back to us. Make sure you read the return conditions that are stated on this webpage and add the form to your package.

2.1. Retourneren

Ben je niet tevreden met je aankoop, dan kan je dit natuurlijk retourneren. Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling je retour in originele verpakking, terugsturen naar onderstaand adres. Vergeet niet de factuur en/of pakbon bij te voegen. Wanneer je je retour verstuurt, bewaar dan altijd je Track&Trace bonnetje totdat je retour verwerkt is! Als we jouw retour hebben ontvangen zullen wij het bedrag zo snel mogelijk terugstorten op jouw betaal rekeningnummer.

2.1.1 Hoe kunt u retourneren

Wanneer u een pakketje heeft met items die u wilt retourneren moet u de volgende stappen bij langs gaan:

 • Lees de retourvoorwaarden, hieronder zodat u zeker weet dat het item dat u wilt retourneren hieraan voldoet.
 • Lees de paragraaf 1.4 wanneer u sale items wilt retourneren

U heeft nu alle informatie over het retourbeleid tot u genomen, nu volgen de stappen van het retourneren zelf:

 • Doe de retour items terug in de originele verpakking, bekijk de voorwaarden voor de verpakking van de schoenen en laarzen/boots bij de retourvoorwaarden.
 • Print het retourformulier uit dat onderaan deze pagina bij paragraaf 1.5 voor u klaar staat. ( Wanneer dit niet gedaan wordt en er ook geen bon aanwezig is bij het pakketje, kan het voor vertraging zorgen in het verwerken van de retour. Dit kan er voor zorgen dat het pakketje niet geïdentificeerd kan worden, waardoor de terug betaling langer kan duren).
 • Plak de originele verpakking goed dicht.
 • Adresseer het pakketje aan de retour gegevens die bij paragraaf 1.6 worden vermeld.
 • Lees het kopje retourkosten goed door zodat u voldoende betaald voor de retour, wanneer er portokosten worden gemeld aan ons wordt dit namelijk in mindering brengen van het retourneer bedrag. Dit zal via de mail kenbaar worden gemaakt.

PS: woont u in de buurt van het retouradres, dan kunt u het pakketje ook bij dit adres afleveren. Het pakket kan door de brievenbus worden gedaan. Wanneer het pakket hier te groot voor is en er is niemand aanwezig, kunt u ons ook een mail sturen. Hierbij kunnen wij een datum en tijd afspreken zodat u het retour pakket aan ons team kan afleveren.

2.2. Retourvoorwaarden
Uiteraard moet je de kleding kunnen passen, maar zorg er wel voor dat alle labels en etiketten intact blijven. Artikelen dienen compleet, in originele staat en voor zover mogelijk in de originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of kledingzak) te worden geretourneerd. Artikelen die je terugstuurt mogen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen zijn.

Daarbij moet zoals bovenstaand is genoemd, de items binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd zijn. Indien dit niet binnen de gestelde termijn gebeurt, zal u een tegoed code ontvangen van het bedrag van de items dat geretourneerd is. U krijgt via de mail een tegoed code opgestuurd. Dit bevat het gehele retour bedrag. Dit bedrag moet in een keer worden ingeleverd. De code blijft geldig tot dat het bedrag is ingeleverd, hier zit dus geen termijn aan verbonden.

2.3. Items die niet geretourneerd kunnen worden

ST. Lush kan helaas de producten niet retour aannemen als het volgende is gebeurd:

 • Het label en prijskaartje zijn van het product afgehaald.
 • Er zijn beschadigingen aangetroffen door intensief gebruik, transpiratie, deodorant, make-up vlekken en/of verkleuring door zonlicht.
 • Er zitten gaten en scheuren in de producten.
 • Laarzen / boots mogen niet geretourneerd worden wanneer deze gedragen zijn. Boots en laarzen kunnen alleen geretourneerd worden in de originele verpakking en alles moeten netjes bij ons terugkeren. Anders is het niet meer mogelijk om de items hierna nog te verkopen.

*Items die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden kunnen helaas niet retour worden genomen, er vind dan geen terugbetaling plaats. Indien het item gedragen is of make-up vlekken bevat sturen we het item terug naar de klant. Alle items worden voor verzending dubbelgecheckt bij het inpakken en bij eventuele retouren.

2.4. Mag het retourneren van sale items?

Sale items kunnen niet geretourneerd worden, het mag eventueel wel geruild worden voor een ander item.

Indien sale items retour worden gestuurd, zal hierbij geen geld worden teruggestort. U krijgt via de mail een tegoed code opgestuurd. Dit bevat het gehele retour bedrag. Dit bedrag moet in een keer worden ingeleverd. De code blijft geldig tot dat het bedrag is ingeleverd, hier zit dus geen termijn aan verbonden.

2.5. De kosten voor het retourneren

De kosten voor het retourneren van items zijn voor de kosten van de klant. Het ligt aan de verzendmethode wat je betaalt voor een pakketje (€6,95 voor een regulier pakket bij PostNL en €4,25 voor een brievenbuspakketje)

Let er op: dat je voldoende betaalt voor het retourneren van je pakketje om extra portokosten te voorkomen. Indien wij een opdracht krijgen om portokosten te betalen van PostNL ivm het onvoldoende frankeren van je pakketje trekken wij dit bedrag van je retourzending af en maken we dit kenbaar via mail. 

Let op: Indien je pakketje zoek raakt en er is geen geldige track&trace code dan kunnen wij helaas niet het bedrag crediteren. Bewaar dus goed je verzendbewijsje totdat je retourzending is terugbetaald.

BIJ DE RETOUR TOEVOEGEN/ ADD TO THE RETURN:

Return form

2.6. RETOUR GEGEVENS

verzend het retour pakket naar onderstaande gegevens:

ST. Lush
Meidoornerf 65
8071 AN Nunspeet

Shopping cart