Chat with us, powered by LiveChat

Shipping & Returns

1. Retourneren

1.1. Retourneren

Ben je niet tevreden met je aankoop, dan kan je dit natuurlijk retourneren. Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling je retour in originele verpakking, terugsturen naar onderstaand adres. Vergeet niet de factuur en/of pakbon bij te voegen. Wanneer je je retour verstuurt, bewaar dan altijd je Track&Trace bonnetje totdat je retour verwerkt is! Als we jouw retour hebben ontvangen zullen wij het bedrag zo snel mogelijk terugstorten op jouw betaal rekeningnummer.

1.2. Retourvoorwaarden
Uiteraard moet je de kleding kunnen passen, maar zorg er wel voor dat alle labels en etiketten intact blijven. Artikelen dienen compleet, in originele staat en voor zover mogelijk in de originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of kledingzak) te worden geretourneerd. Artikelen die je terugstuurt mogen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen zijn.

1.3. Items die niet geretourneerd kunnen worden

ST. Lush kan helaas de producten niet retour aannemen als het volgende is gebeurd:

  • Het label en prijskaartje zijn van het product afgehaald.
  • Er zijn beschadigingen aangetroffen door intensief gebruik, transpiratie, deodorant, make-up vlekken en/of verkleuring door zonlicht.
  • Er zitten gaten en scheuren in de producten.

1.4. Mag het retourneren van sale items?

  • Sale items kunnen niet geretourneerd worden, het mag eventueel wel geruild worden voor een ander item. Dit houdt dus in als er korting op een item zit.

1.5. De kosten voor het retourneren

De kosten voor het retourneren van items zijn voor de kosten van de klant. Het ligt aan de verzendmethode wat je betaalt voor een pakketje (€6,95 voor een regulier pakket bij PostNL en €4,25 voor een brievenbuspakketje)

Let er op: dat je voldoende betaalt voor het retourneren van je pakketje om extra portokosten te voorkomen. Indien wij een opdracht krijgen om portokosten te betalen van PostNL ivm het onvoldoende frankeren van je pakketje trekken wij dit bedrag van je retourzending af en maken we dit kenbaar via mail. 

Let op: Indien je pakketje zoek raakt en er is geen geldige track&trace code dan kunnen wij helaas niet het bedrag crediteren. Bewaar dus goed je verzendbewijsje totdat je retourzending is terugbetaald.

BIJ DE RETOUR TOEVOEGEN:

retour formulier

1.6. RETOUR GEGEVENS

verzend het retour pakket naar onderstaande gegevens:

ST. Lush
Meidoornerf 65
8071 AN Nunspeet

2. Verzending

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15.00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

  • De verzendkosten binnen NL zijn GRATIS.
  • Voor de andere landen van de EU en buiten de EU worden er wel verzendkosten gerekend en zijn de prijzen op de webshop exclusief verzendkosten.

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorgen van PostNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Vragen?

Je mag ons altijd mailen indien je vragen hebt. We’re here for you! We zijn bereikbaar op info@stlush.com

Shopping cart